Trulsamin Home & Crafts

Hem, hus, kaniner, handarbete, familj, studier och allt annat som hör livet till!

Barnen

Publicerad 2011-04-29 10:41:08 i Barnen,

Tänkte posta ett inlägg med lite bilder på barnen igen, det var ett tag sen.

Alissa med nysydd solhatt. Eget mönster.

Elvira har blivit hemskt duktig på att ställa sig upp själv.

Det syns inte att Elvira alldeles nyss var asförbannad. Tar man fram kameran blir hon en fotomodell!!

Alissa ber ofta om att bli fotad men tittar sen sällan in i kameran...

Randigt?

Publicerad 2011-04-27 08:00:00 i Allmänt,

Är det inne med bredrandigt nu? Det är sällan som jag reflekterar över mode och ännu mera sällan som mode upprör mig tillräckligt mycket för att jag ska börja fundera kring det. Jag som verkligen inte bryr mig om mode, klär mig i det som känns skönt för tillfället. Men ute på stan springer folk omkring i horisontellt randiga tröjor, svart och vitt ska det tydligen vara, och ju tjockare man är desto större och fladdrigare ska dessa bredrandiga tunikor vara. 

Det är FULT!! Det må vara hänt att någon liten sticka klär alldeles utmärkt i randigt, det kan till och med vara fint. Men vad alla tjockisar gör ute på stan i randigt vete fåglarna. Vet inte alla att randigt gör dig tjockare?? Om man ska ha randigt ska det vara vertikalt randigt då det är avsmalnande. Men nej, jag tror att den informationen har missat varenda människa i år.

Gothcon 2011

Publicerad 2011-04-26 11:52:44 i Allmänt,

Vi är mer eller mindre nyhemkomna från Gothcon. 

I år var Alissa hos farmor och vi hade därmed bara med oss Elvira upp. Vi åkte på torsdag eftermiddag och efter halva vägen bestämde sig Elvira för att sätta igång mistluren. Stackars medpassagerare säger jag bara, jag kan koppla bort skriket så mig störde det inte mer än att mitt barn var ledsen, men det är inte så mycket att göra åt när man sitter och kör på motorvägen. Vi stannade hur som helst på första möjliga avfart och det blev bättre efter lite mammanärhet och tutte. 

Väl uppe i Göteborg visar det sig att de dubbelbokat arrangörer för barnrummet. Det gjorde ju ingenting nu eftersom det var underbara Sunniva som var den andra arrangören (samt då våra respektive) 

Det blev inte mycket spelat under helgen, ett rollspelsscenario och så lite kampen om citadellet på lördagsnatten. Däremot blev det mer socialiserande samt butiksrännande och vi kom hem med betydligt mer än vad vi åkt upp med. 

På lördagen satte jag mig och deltog i Sveroks målartävling. 1.5 timme senare och efter att ha ammat Elvira halva tiden som jag målat lämnar jag in min "The bad hatter" och klockan 23.00 vinner jag andra pris för mitt bidrag. Presentkort på 700 kronor i SF bokhandeln! Helt fantastiskt roligt!! Jonas lämnade också in ett bidrag men han kom inte till final ens. Men tack och lov för det då tredjeprisvinnaren vann ett Bezzerwisser och det har vi ju redan två här hemma. 

På söndagen packade vi ihop oss och åkte hem, trötta men glada och när vi kom hem åkte Jonas och hämtade Alissa hos farmor. Allt i allt en mycket lyckad påskhelg! 


The Bad Hatter - Andrapristagare! 


Admiral Anama - God deltagare!

Jag är doula!

Publicerad 2011-04-26 10:54:19 i Allmänt,

Effekten av att ha en doula har mätts i
flera internationella vetenskapliga studier
och visar på mycket goda resultat.

Med en doula minskar:
Förlossningens längd med 25%
Behovet av medicinsk smärtlindring med 30%
Önskemål om ryggbedövning med 60%
Antalet kejsarsnitt med 50%

Av studierna framgår också att de som haft en
doula är mer delaktiga i förlossningen och känner
sig mer tillfreds med sin upplevelse!
The Doula Book, M H Klaus, J H Kennell & P H Klaus, 2003

Jag är färdigutbildad doula! Planen är att jag ska gå vidare och bli odis-doula dessutom. 
Om man vill veta mer om vad en doula är kan man läsa här: http://www.doula.nu

Min motivation när jag ville bli doula var att jag vill hjälpa kvinnor att få den förlossningsupplevelse som de förtjänar. Alla förtjänar att ha en så positiv förlossningsupplevelse som möjligt. Jag vill också att alla föräldrar ska ha möjlighet att få stöd både före och efter förlossningen och alla föräldrar har rätt att göra informerade val, det gäller deras och deras barns hälsa och framtida liv. 

Jag har två egna förlossningar bakom mig och har pratat med många föräldrar om deras förlossningar. Min erfarenhet säger mig att doulor behövs och när det är dags för mig att få nästa barn kommer jag att anlita en doula utan att tveka. 

Till en början kommer jag bara att ta betalt för mina egna utgifter vilket innebär resekostnader, materialkostnader och eventuella andra utgifter beroende på föräldrarnas önskemål.

Blogshop

Publicerad 2011-04-13 00:51:11 i Allmänt,

Jag har funderat ett tag på att skapa en bloggshop och starta upp lite smått med det jag har funderat på länge, att sy på beställning. I blogshoppen går det att se vad jag syr för någonting och priser och vad för tyger jag har hemma för att sy det. Så titta gärna in!
http://trulsamin.blogg.se/test/

Hallon och citronmuffins med vallmofrö

Publicerad 2011-04-11 10:10:29 i Recept och bakat,

Här har vi legat sjuka alldeles FÖR mycket!! Men nu är vi tillbaka på banan och eftersom vi inte har någon frukost hemma bakade jag muffins.
Ingredienser: 
5 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 rågade tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl fruktsocker 
1 dl blå vallmofrön
1 ägg lätt vispat
2½ dl mjölk
½-1 citron (saften)
1-2 dl frusna hallon
Blanda det torra, häll i det blöta och rör om. Pytsa ut i muffinsformar, grädda i 15-20 minuter beroende på storlek på muffinsformarna i 175 grader.

Babydräkt!!!

Publicerad 2011-04-01 17:38:13 i Alster,

När jag och Sara köpte tyg att sy barnkläder av så blev det lite över och det bestämde vi att vi skulle använda lite av det till att sy till vår vän Jennys bebis som fortfarande ligger i magen. Detta är resultatet:

Om

Min profilbild

Trulsa

Tvåbarnsmamma, sjuksköterskestudent med grandiosa planer på självhushållning och reducerande av kemikalier och annat skräp i mitt liv.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela