Trulsamin Home & Crafts

Hem, hus, kaniner, handarbete, familj, studier och allt annat som hör livet till!

UFOn

Publicerad 2011-06-26 00:03:02 i Allmänt,

Ikväll har jag varit produktiv när jag har tittat på film, massor av UFOn har blivit färdiga, en formsydd frottéblöja, ett par trosor åt Alissa som jag sprättat en söm och satt resår i ben och midja, två inlägg till pocketblöjorna utklippta och sydda, ett mönster ritat, En hel massa sprättat. Desstuom har jag gjort en låda för färdiga projekt och en låda enbart för UFOn så nu känns det lite bättre och jag kan börja på lite andra projekt och ta mig an det sista bytet på facebook, jag är nästan en månad sen med det nu och jag skäms, men det kom så mycket ivägen...

Filmrecensioner

Publicerad 2011-06-25 23:53:22 i Allmänt,

Ikväll har vi sett två ganska dåliga filmer så för er som inte vill bli spoilade så ska ni inte läsa nu!

Monsters

Photobucket

Ailienfilm, hela gränsen mellan Mexico och USA är infekterad av aliens och har varit det senaste 6 åren utan att de kunnat göra nått åt det, Mexicos och USAs militär bombar skiten ur stora chtulhuinsektoider, men resten av världen skiter tydligen i det. Självklart måste alla aliens låta som blåvalar eller kåta elefanter samt ha långa tentakler! Varför folk springer omkring med gasmasker under hela filmen får man ingen förklaring på! Filmen slöar sig fram i ett segt tempo utan att vara jättedålig men det finns ingen twist, inget som gör den egenltligen sevärd och precis innan filmen slutar och huvudpersonerna blir hämtade måste självklart två stora monster först komma till stället och vara ooooh så spännande om de ska upptäcka människorna och sen ha sex med varandra... Det hela slutar med att huvudpersonerna blir kära, pussas och vill inte åka hem! Så, nu har jag spoilat hela filmen för er och det var lika bra så slipper ni lägga pengar på den - Se "District 9" i stället och få en riktigt schysst rulle!!

The planet of the future

Photobucket

Orginaltiteln är "The lost future" och varför de envisas med att översätta en engelsk titel till en annan är över mitt förstånd! Människan har sabbat det rejält, försökt göra sig bättre och på kuppen skapat ett virus som gör folk till grottmän! Jag skulle tippa på att de har lånat maskerna från lord of the ring och återanvänt för så stor skillnad var det inte på grottmännen och uruk hai! Det finns bara en människa kvar som kan läsa och man behöver kunna läsa föra att hitta receptet till botemedlet. Ett botemedel som självklart en girig kille har och inte vill dela med sig av. Ganska förutsägbar film, betydligt bättre än Monster men fortfarande inte sådär särskilt bra. Fungerar jättebra att sitta och sy till...

Första natten utan mitt barn

Publicerad 2011-06-19 22:01:41 i Allmänt,

Ja, hon är inte långt borta men i kväll är första gången som Elvira får sova i sin egen spjälsäng inne på Alissas rum. Jag borde väl sluta säga att det är Alissas rum eftersom det numera är båda barnens rum. Så om ingenting händer och vårt lilla barn inte vaknar så kommer jag och Jonas att ha stora sängen för oss själva. Det är bara lite läskigt, det har inte hänt på över ett år nu.
Apropå barnens rum så har barnens farmor varit här och hälsat på idag eftersom hon var bortrest när Elvira fyllde ett år! Med sig hade hon presenter till barnens rum. IKEAs barnstolar mammut i grönt som jag hade önskat mig samt en pall i gult. De passar verkligen jättebra in i temat som vi har på rummet. För några veckor sen bestämde jag ju att barnens rum skulle gå i skogtema.
Sängen är målad grön, gardinerna har jag sytt av IKEAtyg, jag har sytt draperier till sängen men inte hunnit sätta upp mer än ett då jag inte hittat lina längre än 1.5 meter (Fast det kan räcka, ska köpa en till och se) Stolarna har kommit in i rummet och står vid det lilla bordet som ska målas grönt eller bytas ut. Alissa ligger i sjalgungan under sängen (Min reboozo lime)
Här syns draperiet lite mer, väggdraperiet har trillat ner lite men jag ska hitta en bättre lösning till det samt den gröna spjälsängen.
Apropå grönt så har vi fått väldigt fint i köket tycker jag. Allt grönt där med. Märks det kanske att jag har en grön period.
inte för att färgerna gör sig rättvisa, det är så mycket grönare i verkligheten men det var så ljust av solen att det inte blev bra färger.
Lite bonusbilder på min stooora tjej!
"Jag har kontrollen"
Gladast i stan!

Badbrudar

Publicerad 2011-06-19 21:47:40 i Barnen,

Mina töser ÄLSKAR vatten och för ett par veckor sen åkte vi till Finjasjön och badade. Jag har haft lite bloggtorka och inte orkat uppdatera så mycket.
Hundarna var med de också!
Och en blekfis till sambo vågade känna på det kalla vattnet han med!
Det är som vanligt svårt att få min kära sambo att springa med kameran och jag fastnar sällan. Samt att när jag fastnar på bild blir det sällan bra. Men nått enstaka finns det...
Visst är min hatt lite söt ;)
För övrigt är det inte jag som bestämt att mina barn inte ska ha solhatt när de är ute. Det är fullkomligt omöjligt att få mina barn att behålla hattarna på! Alissa kan ibland använda sin keps och då är jag glad. Elvira kan man knyta fast hatten på men det håller bara en liten stund och den stunden är hon skitarg. Så ibland orkar jag inte bråka om det och vi håller oss ute i solen kortare stunder...

Kreativa jag!

Publicerad 2011-06-02 21:36:22 i Till Salu,

Jag har lovat mig själv köpstopp på tyger innan jag har sytt undan lite av mina gamla och därför har jag tagit mig an den stora tyghögen!
Det fina igelkottstyget jag lyckades hitta på en av facebookgrupperna...
Pocketblöja i de fina hjärtans pulen! Denna finns för försäljning ;)

Om

Min profilbild

Trulsa

Tvåbarnsmamma, sjuksköterskestudent med grandiosa planer på självhushållning och reducerande av kemikalier och annat skräp i mitt liv.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela