Trulsamin Home & Crafts

Hem, hus, kaniner, handarbete, familj, studier och allt annat som hör livet till!

Bilbarnstol - Framåt eller bakåt?

Publicerad 2011-11-05 19:57:37 i Barnen,

Alissa är nu 3.5 år gammal. Häromdagen när vi skulle åka till vår måndagskurs så var bilen full av grejjer och Alissas bilbarnstol stod i förrådet. Det hela slutade med att det var tight om tid och jag slängde in vår Acta Graco Cosmo comfort framåtvänt i baksätet och så gasade vi iväg. Efter detta har vi inte kommit oss för att vända stolen bakåt igen men jag är kluven. Å ena sidan så är det säkrare att sitta bakåtvänt och därför borde hon göra det. Å andra sidan är hon så lång att hon nästan växt ur den och frågan är om det är lönt att vända henne bakåt igen.
Alissa är ca 110 cm lång och hennes öron snuddar vid överkanten på stolen när hon sitter ordentligt i den, det är verkligen på håret att den fungerar bakåt fortfarande. Benplats finns det gott om eftersom vi har en stor bil och möjlighet att sätta stolen så att hon får gott om plats.
Jag måste dessutom erkänna att jag trivs med att se henne när hon nu sitter framåt, det har jag tyckt varit jobbigt innan att jag inte kunnat se mina barn och när Alissa satt i mitten nådde jag heller inte något av barnen.
Så det lutar åt att hon får fortsätta sitta framåtvänd.

Om

Min profilbild

Trulsa

Tvåbarnsmamma, sjuksköterskestudent med grandiosa planer på självhushållning och reducerande av kemikalier och annat skräp i mitt liv.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela