Trulsamin Home & Crafts

Hem, hus, kaniner, handarbete, familj, studier och allt annat som hör livet till!

Aviatrix baby hat

Publicerad 2011-10-27 18:54:54 i Alster,

Jag har stickat en mössa till Elvira och håller på att sticka ytterligare en till Alissa, men jag har stannat upp lite på den, är inte så bra på att sticka samma sak flera gånger, kan vara därför det finns så få strumpor som jag har stickat här hemma. När jag väl gjort en så kan jag det och då är det tråkigt att sticka en till. Men det är så lite kvar nu så det är bäst att göra klart den snart. Så här blev Elviras iallafall.
mönstret finns på ravelry här: http://www.ravelry.com/patterns/library/aviatrix-baby-hat
och garnet kommer från Netto

Sveriges näst viktigaste nummer

Publicerad 2011-10-27 18:51:18 i Allmänt,

Kan du Sveriges näst viktigaste nummer? Jag menar - om det är något akut så ringer man 112 men vad ringer man om det inte är så akut och man behöver lite sjukvårdsrådgivning? Vet ni det?

Just nu pågår en kampanj att sprida detta nummer - 1177, då 40% av alla småbarnsföräldrar känner inte till numret. 1500 sjuksköterskor jobbar dygnet runt för att hjälpa till och ge råd och stöd.

Legobygge

Publicerad 2011-10-13 23:24:30 i Alster,

På sjalbarn finns det en LEGObyggnadstråd för oktober som heter "sjalbarnsattribut" och jag blev inspirerad att vara med. Här är mitt bidrag:

Framifrån är det inte mycket att hänga i julgranen, men om man vrider på den...

...så tittar det fram någonting där bak...
Och där satt det lilla barnet på ryggen med!!

Smitten

Publicerad 2011-10-09 08:09:00 i Alster,

Mina vänner har bjudit oss på 40-års och förlovningsfest och jag kände att jag ville ge någonting personligt. Så jag letade reda på ett mönster på www.ravelry.com och sen satte jag mig och räknade om det så det passade mitt garn. Det var lite knivigt i slutet om garnet skulle räcka och det räckte inte till tre likadana vantar så singelvantarna inventerade jag färgerna på.
Här hittar ni mönstret: http://www.ravelry.com/patterns/library/smitten-2

Virkad trekantssjal

Publicerad 2011-10-04 15:03:04 i Alster,

När jag var doula hittade jag ett mönster i en hemmets veckotidning tror jag att det var och jag blev så inspirerad så jag gick hem, köpte raggsocksgarn på stoff och stil och började virka. Nu har den legat ett tag här hemma obloggad men jag orkade aldrig fästa de två trådarna så den har blivit liggande. Tills nu när jag ändå fäste massa trådar på ett annat projekt.

Om

Min profilbild

Trulsa

Tvåbarnsmamma, sjuksköterskestudent med grandiosa planer på självhushållning och reducerande av kemikalier och annat skräp i mitt liv.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela