Trulsamin Home & Crafts

Hem, hus, kaniner, handarbete, familj, studier och allt annat som hör livet till!

Som små svampar...

Publicerad 2013-08-30 17:02:00 i Allmänt, Barnen,

...poppar de upp när det börjar regna... Ja, barnen alltså... På väg till busstationen efter att vi hälsat på huset så började det regna men varken mamma eller moster fick hålla sina paraplyer utan de små svamparna skulle ha varsitt. Och man kan ju inte hjälpa att man tycker att det är de sötaste små svamparna i världen... 
 
 

Blingbling i vården

Publicerad 2013-08-30 09:46:00 i Allmänt, Sjuksköterska, Undersköterska,

Hur kan man pimpa sin utstyrsel när man arbetar på sjukhus och har en strikt arbetsuniform och det krävs hög hygien vilket inte ger så mycket utrymme för valfritt blingbling? Tja, det finns företag som har inriktat sig på att låta vårdpersonal utsmycka sina arbetsredskap. 
 
http://www.vardvaskan.se/
 
Här hittar du bland annat stödstrumpor i alla möjliga färger och former. 
 
 
Stetoskop i alla möjliga olika färger

Bläckpennor eller överstrykningspenor som ser ut som sprutor
Eller trevliga färgglada klockor i hygienisk silicon
 
 
Möjligheterna är oändliga och förvisso är priserna inte hutlösa men vill man komma riktigt billigt undan så kan man beställa många av sakerna på ebay till en spottstyver. Jag rekommenderar verkligen all vårdpersonal att gå in och kolla in läget :) 
 
 

Mysteriestickningar

Publicerad 2013-08-29 22:07:02 i MKAL, Stickat,

Länge har jag gått och väntat på mysteriestickningen "Desolation of Smaug" men den är segstartad och vi får se lite hur det blir med den. Jag har påbörjat den i Drops Delight och det blir nog superbra men jag behöver någonting mer att sticka på. 
 
http://www.ravelry.com/patterns/library/desolation-of-smaug-shawl-mystery-knit-a-long
 
Så istället har jag bestämt mig för att hoppa på en annan mystery knitalong. "Thunderstruck" Designern har gjort otroligt vackra sjalar innan och jag har stora förhoppningar på den här sjalen. Jag funderar på att sticka den i Drops Karisma, ännu ett Drops-garn, någonting som är ovanligt för mig tidigare. 
 
http://www.ravelry.com/patterns/library/thunderstruck
 
Häng gärna på och sticka Thunderstruck med mig, det kommer bli väldigt spännande... 
 
 

Kaniner och sylt

Publicerad 2013-08-28 10:26:00 i Allmänt, Kaniner, Recept och bakat, Självhushållning,

Efter att vi började titta på hus har det blivit mer och mer uppenbart att jag äntligen ska kunna börja självhushålla mycket mer än vad som är möjligt i en liten trång lägenhet. Med en egen trädgård öppnas tusen möjligheter. På tomten finns fyra äppelträd varav två har mängder av äpplen, dessutom finns massor av hallon och en del björnbär. Både röda och svarta vinbär, flera krusbärsbuskar, körsbärsträd och plommonträd. 

Av vinbären blev det en fin skörd på 5.5 kg bär. Jag började med att göra gelé och av resterna gjorde jag sylt. 
 
6 burkar sylt, 13 burkar gelé (Samt en stor burk torkad humle)
 
Svarta och röda vinbär, humle, krusbär
 
Äppelträden ser bra ut men äpplena är inte färdiga ännu
Ingrid Marie och Belle Bosco, två aromaträd står på tomten också men bär inte så mycket frukt.
 
En annan sak som jag äntligen kan ha är kaniner. Vi har skaffat två kaniner, en gotlandshona och en hane som är mix av gotland och japansk kanin. Dessa är planerade att bli vår bas i självhushållning av kött. 

 
Barnen älskar kaninerna, det gör tyvärr hundarna också. Men det löser sig väl tids nog. Har vi tur är honan dräktig och kommer lägga ungar inom de närmaste veckorna. 
 

Resumé

Publicerad 2013-08-27 23:12:00 i Allmänt, Stickat,

Så vad har hänt på handarbetsfronten sen sist? Ja en hel del och det är nog helt omöjligt att gå igenom alltihop men jag tänkte visa upp en del... 
 
Jag hittade ett ekologiskt ullgarn som jag köpte två nystan av, det har legat och väntat på ett projekt och slutligen blev det en liten tröja i nyföddstorlek som nu ligger och väntar på en liten ägare

Av Nettos raggsockgarn har jag stickat ugglemössor på löpande band, barnen har fått en varsin, en rosa och en grön. Min farmor fick en grå i födelsedagspresent och slutligen har jag gjort klart en grå till mig själv med.
 
Till amningshjälpens riksträff stickade jag en hel hög nyfödingmössor av Drops Fabel som är en rest efter att jag stickat min Rockefellersjal. Några hamnade på deras prisbord och en stickade jag på vägen hem igen och den används idag av en av barnens dockor i väntan på en liten bebis som kan bära den.
 
En Rockefeller i Drops Fabel. Den har hittat hem hos min mycket goda vän Jenny.
 
En sjal stickad till min lillasyster i julklapp, okänt ullgarn i lacekvalitet
 
Slätstickad Haruni i Zauberball lace
 
Blöjbyxor i ullgarn som blev klara så sent att de inte använts till något barn ännu och därför ligger och inväntar en ny bebis helt sonika...
 
Jag hakade på en teststickning på en halvtröja. Tyckte den blev lite kort så jag stickade på ytterligare tio cm i efterhand. Sandness bomull/ull
 
Jag har länge gått och tittat på det här mönstret och beslutade till slut att sticka dem i ett alpackagarn som jag beställt utomlands. Mycket trevligt mönster att sticka och lätt att ha med sig. 
 
Jag hakade på en MKAL och stickade en Montego. Resultatet blev mycket bra och den är stickad i Kampes entrådiga ullgarn.
 
Min mamma fick en axelvärmare i födelsedagspresent. Nettos raggsockgarn och patentstickning. 
 
Mina fötter behövde värme så jag stickade ett par tossor och tovade i maskin. Lovika och Drops Eskimo, de fungerar väldigt bra ihop.
 
Ett UFO som aldrig satt helt bra fick en lång mudd och fick plötsligt nytt liv. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nystart

Publicerad 2013-08-27 17:50:32 i Allmänt,

Det är över ett år sen som jag skrev sist, det blev liksom lite för mycket med både plugg och barn och allt annat runt omkring så det blev total bloggtorka. Men nu har jag bestämt mig för att återuppta bloggen igen och byta lite inriktning på den. 

Vad har hänt sen senast då? Jo jag har avslutat mina dagar på komvux, jag är idag färdigutbildad undersköterska med inriktning på akutmedicin. 

Vi har köpt hus, i Bjärnum och är mitt uppe i flytt och renovering. Min man har bytt jobb och jobbar numera på sjukhuset i Hässleholm. Barnen går kvar på sitt dagis, någon fast punkt behöver de. 
 
Den andra september börjar jag dessutom studera igen, den här gången på högskola. Jag ska spendera de närmaste 3 åren minst till att läsa till sjuksköterska. Hur det ska fungera med mannens schema och med dagis och schematider för mig är någonting som vi får fila på men jag hoppas på att det ska lösa sig... 
 
Bloggen kommer att fortsätta att handla en del om handarbete, det är trots allt en stor del av mitt liv. Den kommer även att handla om hus och husrenovering, hållbart levene, kaninuppfödning för köttproduktion, högskolestudier och en del om barnen med. .
 
 

Om

Min profilbild

Trulsa

Tvåbarnsmamma, sjuksköterskestudent med grandiosa planer på självhushållning och reducerande av kemikalier och annat skräp i mitt liv.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela