Trulsamin Home & Crafts

Hem, hus, kaniner, handarbete, familj, studier och allt annat som hör livet till!

Höst

Publicerad 2013-10-15 07:30:59 i Allmänt,

Det är inte bara negativt med högst även om jag seriöst inte ser fram emot det som komma skall, jag fasar för vintern och kylan...Häromdagen tog jag en lång promenad nere vid sjön och höst är så vackert...

På stickorna

Publicerad 2013-10-07 08:32:00 i Alster, Stickat,

Det var länge sen jag la upp någonting om vad jag har på stickorna. 
 
I höst har jag stickat ganska mycket och en del börjar vara klart. 
 
En liten mössa till en tvååring som fryser om huvudet i höst, hoppas bara mottagaren tycket att blått passar på flickor med för det gör iallafall jag (Undrar om man skulle sticka en sån till tjejerna med) 
 
En ugglemössa till mig själv: 
 
En Thunderstruck mysteryKAL där jag är mitt uppe i avmaskningen just nu och som sen ska blockas
 
En Desolation of smaug som bara fått två ledtrådar släppta hittills
 
En dreambird som får en vinge här och en vinge där
 
Och så har jag påbörjat en KArin Kurbits mössa i Kauni regnbåge, mitt drömgarn 
 
Bilder på övriga projekt kommer när det finns möjlighet
 

Hundarna

Publicerad 2013-10-06 21:24:00 i Djuren,

För ett tag sen började jag ge hundarna färskfoder. Detta kan man hitta här: http://www.bravodjurfoder.se
 
Båda hundarna har under alla år kräkts mycket, gult skum. Mica har dessutom alltid varit känslig i magen och kräkts upp mycket av maten, framförallt om det är någonting nytt. För några månader sen började hennes kräkningar dessutom innehålla blod och jag kände bara att det här kan inte vara normalt (Någonting som jag uppfattat att det gula skummet var, när jag pratat med folk om det så har jag bara fått höra att det gör deras hundar med eller det gör hundar osv)
 
Så jag började googla loss och hittade flera foruminlägg där det var hundar som kräktes gult skum för att de hade magkatarr. Jag hittade även många inlägg med hundar som inte tålde spannmål. Så jag la efter mycket efterforskningar ihop ett och ett och gissade att jag hade en glutenintolerant hund med magkatarr.
 
Jag gick ner till vår lokala djuraffär som är återförsäljare av bravo hundfoder och köpte ett litet paket, gick hem och började testa mig fram. Det tog några veckors inkörning innan jag kom fram till lämplig fodergiva (Stoooor skillnad på 0.5 biff och 1.5 biff för en liten femkiloshund, vilket då är spannet för hundar under 5 kg) Dessutom så ger jag nu hundarna dagligen lite fiskleverolja på maten. 
 
Mina hundar som alltid varit mycket kräsna, Ozzy tittar inte ens på rå köttfärs, som alltid har kräkts och som över lag har varit väldigt svåra att hålla i lagom vikt är helt plötsligt galna i maten de får, de har HELT slutat att kräkas, inte en enda gång! De ligger stabilt i vikt och har ett lagom hull (Ozzy har tidigare alltid varit underviktig och Mica har lätt att lägga på sig och bli överviktig) Dessutom är deras päls helt fantastiskt mjuk, mycket mjukare än den har varit innan. 
 
Så kontentan är: prova färskfoder, det uträttade mirakel på mina hundar iallafall... 
 
Nybadad lopphög får numera sova i soffan om han vill, snart pensionär för tusan :) 
 

nytt batteri

Publicerad 2013-10-06 10:57:44 i Allmänt,

jag säger bara två ord: SÅ SKÖNT! från att ha levt med en opålitlig skittelefon så sitter jag nu med en stark och pålitlig kompanjon igen...

tack batteriexperten för snabb och bra leverans...

kortis i batterierna

Publicerad 2013-10-03 07:37:38 i Allmänt,

jag har i några dagar haft problem med att min telefon stänger av sig i tid och otid. igår såg jag att det var helt uppsvällt, känd säkert det här tänkte jag... så en tur till malmö och väl där försöka hitta ett batteri...

finns det några batterier till min telefon då? inte en chans, det är ju inte en samsung galaxy s.

tack för den televerket, jag behöver ju ett batteri nu!

väl hemma beställde jag ett, fraktfritt, snorbilligt, på batteriexperten med garanterad leverans dagen efter om man beställer innan 17.... när jag beställer är klockan 17.16 så jag får förhoppningsvis batteriet på fredag...

Om

Min profilbild

Trulsa

Tvåbarnsmamma, sjuksköterskestudent med grandiosa planer på självhushållning och reducerande av kemikalier och annat skräp i mitt liv.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela