Trulsamin Home & Crafts

Hem, hus, kaniner, handarbete, familj, studier och allt annat som hör livet till!

Sjalvagga

Publicerad 2010-08-31 10:46:37 i Barnen,

Så här kan man också använda sina sjalar:

Elvira sov här i från klockan 17 igår fram tills vi skulle lägga oss vid 22 då jag väckte henne för att amma.

Tävlar med Gobbit.se

Publicerad 2010-08-31 10:20:39 i Tävlingar,

Jag tävlar om ett personligt smycke på Gobbit.se

Gobbit tillverkar personliga smycken , där man själv kan bestämma vad det ska stå och vilket typsnitt det ska vara och vilka symboler som ska finnas med.

Bambi håller i tävlingen så gå och tävla ni med!

Edit: Måste visst fixa länkfärgerna men det finns länkar i inlägget, markera allt så ser ni dem så ska jag åtgärda det har så fort som möjligt.

Dubbelbärande

Publicerad 2010-08-30 16:07:51 i Barnen,

Jag går runt med ca 20 kg övervikt rätt ofta. Ska Elvira upp vill också Alissa upp och om inte pappa är hemma och kan ta den ena så får mamma ta båda.

Ozzy och Mica

Publicerad 2010-08-28 17:59:22 i Djuren,

Jag tycker ju då att trots att det är morgontofflor så är mina hundar nått av det sötaste och finaste som finns. Dock hade de nog behövt borstas lite oftare för Ozzy ser bra raggig ut ;)



Skogspromenad

Publicerad 2010-08-27 14:03:24 i Barnen,

Vilket härligt väder det är idag! Jag behövde verkligen komma ut och lapa i mig lite sol. Och trots att de kom och skällde på mig för att vi gick på bangården så var det underbart (Det är för sjutton säkrare att gå med en tvååring på en grusväg mellan spår som nästintill aldrig används och om de används så åker tågen skitsakta än att gå ute på en hårt trafikerad väg. Jag skiter i vad de tycker att det inte är lämpligt att gå med barn där, det är säkrare)
För att komma upp till vår lilla skog måste man dessutom gå över spåren och där bakom kommer man fram till en liten asfaltsväg mitt i "skogen" helt utan folk och trafik. Dock så finns det ju folk där uppe då och då, det ser man på hur det ibland är nerkört i gräskanterna och sånt.
Största fördelen är också att där uppe kan jag släppa båda hundarna utan att behöva leta efter andra hundar och människor och bilar hela tiden, där uppe kan jag gå och strosa i lugn och ro och veta att de är i närheten.


Stenar är det bästa Alissa vet, när vi kom hem var hennes jacka full med sten i alla fickorna. Den här fick hon dock inte ner och jag vägrade bära den.


Visst ser det härligt ut med allt det gröna och solen och hundar och barn


Björnbär fanns där också och vi plockade massor och stoppade direkt i munnen. Alissa älskar bär och bad om mer hela tiden.


Jaja, jag och Elvira kan väl vara med på bild för en gångs skull. Elvira syns inte och jag har inte ens borstat håret innan jag satt upp det men det bjuder jag på ;)

Shoppingrunda

Publicerad 2010-08-27 10:40:43 i Barnen,

Igår var jag ute på stan och shoppade då jar har insett att vi inte har ett enda plagg sen innan i storlek 98, förutom då en spindelmannentröja och en rosarandig tröja som det står 98 i men som hon haft sen storlek 86. Det blir dyrt att köpa massor med nya kläder åt henne men hon behöver det och särskilt som hon inte har några tjocka byxor vad det verkar som.
Dessutom fick hon nya skor när vi ändå höll på, jättefina men de kom utan skosnören. Det är ioförsig skor som är gjorda för att inte behöva skosnören men om det finns snörhål så vill så klart tösen ha skosnören.


Skor strlk 26. 149:- H&M

Alissa väckte mig vid 7 i morse och innan jag hunnit upp knappt så hade hon dragit på sig nya skorna



Ignorera för övrigt röran, jag fattar inte riktigt hur jag ska få någon ordning här hemma, jag vet inte i vilken ände jag ska börja och under tiden blir det ännu stökigare...



Svarta mjukisbyxor stlk 98. 79:- H&M
Grå mjukisbyxor strlk 98. 99:- Lindex
Randig tröja strlk 98. 79:- Lindex
Lila mjukisbyxor strlk 62. 79:- Lindex
Turkos och gröna strumpor strlk 16-18. 39:- Lindex
Dreggelscarfs 49:- Lindex
5 par strumpor strl 25-27. 79:- H&M

Lite ändringar

Publicerad 2010-08-21 01:17:34 i Allmänt,

Jag har lyckats lista ut hur man ändrar lite grejjer i bloggen men sådär jättefort går det inte och eftersom jag måste fixa med det under tiden som jag ammar lilla tjejen så går det verkligen inte fort. Så vad tycker ni? För mkt med lila? Eller bara väldigt jag?

Besöksräknare

Publicerad 2010-08-19 23:24:24 i Allmänt,

Jag har tidigare haft besöksräknare från www.webbverktygen.se men nu verkar det som att den helt har lagt ner, vilket är jättetråkigt tycker jag, jag gillade den jättemycket och den hade ju visat alla besök hittils. Så nu är den totalt borta och jag har lagt till en ny från www.susnet.se
Den är inte fullt lika trevlig som den förra men den fyller sin funktion och jag kan ändra den efter eget tycke.

Inom några dagar ska jag även titta lite på koden här på blogg.se och se om jag kan ändra utseende på min blogg lite.

Necessär

Publicerad 2010-08-12 09:16:24 i Alster,

När Alissa åker bort till farmor måste hon ha någonstans att stoppa sin tandborste och tandkräm:





Tyg: Rosa bomull från second hand, turkosgrönt glattigt tyg från gittes tygkälla, köpt för säkert 10 år sedan.
Kardborre: Chockrosa från stoff och stil

Finns färgen vulgär rosa?

Publicerad 2010-08-11 18:57:34 i Barnen,

Det är nästan så att det blir lite mycket rosa ibland. Det här settet fick vi till Alissa när hon var liten och Elvira har fått ärva det. Det är helt underbart mjukt och mysigt men det är ju förskräckligt rosa. Särskilt som vi inte ens tycker att rosa är så wow från början:




Brevid ligger Föräldrar och barn ringsjal.

Och så klart en bonusbild på storasyster som bestämt sig för att gå ut i regnet:

Jag vann!!

Publicerad 2010-08-11 09:21:18 i Allmänt,

http://stickig.blogspot.com/ hade en utlottning av en jättefin virkad filt i somras och jag vann. Häromdagen damp den fina filten ner i min brevlåda (Eller rättare sagt jag fick snällt springa ner till kvantum och hämta den med två trötta gnälliga ungar men skam den som ger sig.) Filten är så gosig och mysig så det är inte riktigt klokt och den har till och med finare färger i verkligheten.

Så här glad blir min lilla tös när hon ligger i sittern med nya filten:




Medeltidsklänning

Publicerad 2010-08-10 21:36:08 i Alster,

Nästa helg så ska vi på lajvträff med det gamla lajvargänget. Det är år och dag sen som man träffade dessa och det ska bli jättekul. Inte för att det behövs alls men jag tycker att det är kul så jag har sytt en klänning till Alissa inför helgen och jag är jättenöjd. Hittade en gammal duk på second hand med tjockt fint linne som jag har slaktat för ändamålet.
Någon som vågar sätta pengar på hur länge den får förbli vit??

Varför har det varit så tyst i bloggen?

Publicerad 2010-08-10 21:27:25 i Allmänt,

Jo det ska jag tala om, här har vi varit:







Ja alltså i spelens värld:



Spelkonvent i Hässleholm och på bilderna är min fars Mordheimstad som vi fick äran att spela i under helgen! Helt fantastiskt... Under helgen har det dessutom spelats en omgång Game of Thrones på 9 timmar och Arkam Horror på nästan lika länge.

Ny modell av tossor

Publicerad 2010-08-01 21:33:47 i Alster,

Idag bestämde jag mig för att sy en ny version av tossr. Så här fina blev de:


Risken är stor att dessa ges bort i ett babypaket till en gravid kompis

Tyget fick jag av min farmor som kom hit med en stor kasse med tyg åt mig eftersom jag sagt att jag gärna vill ha.

Nya sjalen

Publicerad 2010-08-01 21:30:07 i Allmänt,

Så köpte jag en ny ringsjal på www.sjalbarn.se och den är jättefin. Problemet är att jag inte vet om den är jättebra att bära i ännu så jag ska testa lite till innan jag provar att sy om den och funkar det fortfarande inte då så säljer jag den vidare. Den är ju så fin så det vore jättetråkigt att sälja den. Jag tror att det är en omsydd Reboozo, färg okänd men det är samma material och samma mönster som min reboozo lime. Jag har burit Elvira i den ett par gånger sen jag fick den igår och den känns kanske lite slinkig.


Katten provar sjalen.

Katt och hundvakt

Publicerad 2010-08-01 17:00:01 i Djuren,

Den här helgen har vi haft huset fullt. Utöver våra egna 3 katter och 2 hundar har vi haft en extra hund och en extra kattunge, vilket i sin tur har gjort att vi har haft fullt upp. Kattungen älskar Elvira och ligger gärna och myser med henne, slickar på henne, tuggar lite på henne osv. Han är inte fullt lika förtjust i Alissa som fullkommligt ÄLSKAR denna lilla varelse och gärna hade burit omkring på den konstant och kramats med den. Jag har fått tjata precis hela helgen för att hon ska låta honom vara ifred. Men det har varit väldigt mysigt också...


Kissen och Elvira hittar man för det mesta på det här sättet

Och då och då ser det ut så här...

Om

Min profilbild

Trulsa

Tvåbarnsmamma, sjuksköterskestudent med grandiosa planer på självhushållning och reducerande av kemikalier och annat skräp i mitt liv.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela