Trulsamin Home & Crafts

Hem, hus, kaniner, handarbete, familj, studier och allt annat som hör livet till!

Kuddfodral till soffan

Publicerad 2011-01-30 01:59:52 i Alster,

Jag har länge tänkt sy kuddfodral till alla fula kuddat i soffan, ljusblå och röda från IKEA, ingen höjdare helt enkelt. Nu när vi skulle ha besök av tjejligan kände jag mig tvingad att se till att det blev lite mer stylish i vårt hem... Inte för att det syntes i slutändan men jag kände mig nöjd iallafall.
Tyg: IKEAs Ditte, Gardin från second hand!

Nattuggla

Publicerad 2011-01-24 01:19:42 i Allmänt,

Och som vanligt sitter jag uppe alldeles för länge, jag blir alldeles för trött och inte en endaste kommentar har trillat in på bloggen! Jag gör helt klart någonting fel för besökare, det är det dåligt med... Kanske kan underlätta om man gör lite reklam för bloggen kanske? Och visst känner man sig lite som en hycklare när man är med i tävlingar och länkar till tävlingen, vem ska hitta dit liksom???

Obloggad kasse!

Publicerad 2011-01-21 11:20:00 i Alster,

Ida önskade sig tygkassar i födelsedagspresent. Men som den dåliga människa jag är så fick hon den två månader för sent. Och jag har inte bloggat den heller... Men visst blev den läcker!!!
Mönster: ICAs plastpåsar
Tyg: IKEAs Ditte, Flanellpåslakan till babysäng.

Stickfodral

Publicerad 2011-01-20 08:32:00 i Alster,

Jag har blivit halvvägs galen av att inte ha någon vettig stans att ha mina stickor och virknålar. Så jag sydde ett fodral till dem. Massor med fel gjorde jag och det blev inte sådär jättebra, men jag har någonstans att förvara dem iallafall.
Mönster: Eget
Tyg: IKEAs Ditte

Dock Mei-Tai

Publicerad 2011-01-19 08:30:00 i Alster,

Alissa har länge haft en remsa lakansväv som vi bundit upp hennes docka med på ryggen. Inte så inspirerande men om mamma bär Elvira så ska väl Alissa så klart få bära sin bebis med. Sara var här och vi pratade om just Mei Tai eller docksele och att hon tänkte köpa till Linnea. Jag blev dock sugen på att prova att sy så när jag ändå sydde gjorde jag två, en till Linnea och en till Alissa...

Mönster: Eget
Tyg: Svart Ditte från IKEA, Ljusblå lakansväv från kasserat lakan, Svart tyg med flicka på från Jysk.

Mina guldklimpar

Publicerad 2011-01-18 22:00:50 i Barnen,

Älskade barn! Tyvärr är mamma en tjockis, men det ska vi kanske råda bot på, om jag kan ta mig i kragen någon gång... 


Det är inte lätt att vara liten... Och man blir väldigt trött av det...
Och så en gammal bild på Alissa :)
Och en till!!!
Jag tycker ju inte att Alissa och Elvira är jättelika precid...

Har sytt byxor och tröja

Publicerad 2011-01-18 21:25:43 i Alster,

Jag och Sara var på Stoff och Stil i Malmö och handlade tyg för en väldig massa pengar. Bara för att vi ville!! Plus att vi köpte ett par mönster. Nu har jag börjat sy och klippa och har allmänt jätteroligt!!!

Första försöket helt efter mönstret förutom att jag satte muddar på i nederkanten. Byxorna blev dock stora nog för en mindre 6-åring trots att mönstret är till för en 3-åring! Tyget är mina gamla gravidbyxor och muddarna är muddväv från second hand. 


Andra försöket. Den här gången i styvt tyg. IKEAs Ditte och samma muddar som ovanstående byxor.


Här är tunikan/klänningen som vi köpte mönster till. Det här är den korta versionen. Tyget är en kjol jag aldrig använt för att den var för kort för mig. Ärmarna är muddväv som jag fått av min mamma när de städade ur garderoben.

Dockbarnvagn

Publicerad 2011-01-04 19:28:00 i Alster,

Elvira fick en docksulky av min faster Marika men eftersom hon är så liten fick Alissa ta hand om den så länge. Dock var tyget i den gammalt och utslitet och om det var sönder från början eller om det gick sönder rätt direkt förtäljer inte historian men trasigt var det iallafall. Så jag bestämde mig helt sonika för att sy nytt!!

Ullstrumpor

Publicerad 2011-01-04 16:20:44 i Alster,

Jag vågade inte lägga upp Jonas julklappstrumpor i bloggen innan jul ifall han skulle bestämma sig för att besöka bloggen. Men här kommer mina första egenhändigt stickade ullstrumpor:
Självklart satt de på hans fötter när jag fotograferade.

Om

Min profilbild

Trulsa

Tvåbarnsmamma, sjuksköterskestudent med grandiosa planer på självhushållning och reducerande av kemikalier och annat skräp i mitt liv.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela