Trulsamin Home & Crafts

Hem, hus, kaniner, handarbete, familj, studier och allt annat som hör livet till!

Nonchalans

Publicerad 2012-01-15 18:17:44 i Allmänt,

Jag har ofta haft svårt att svara när folk säger saker som: Allting är ju cancerframkallande idag så det spelar ju ingen roll vad jag stoppar i mig/mina barn. Man hör den här frasen i olika utformningar, att allt är cancerframkallande, farligt, onyttigt osv.
Men jag blir oerhört provocerad av ovannämnda. Det är nonchalant och oansvarigt! Vi har själva ansvar för vår hälsa, vi är ansvariga för att ta reda på vad vi stoppar in i våra kroppar men framförallt är vi ansvariga för vad vi stoppar i våra barn. De har ingen möjlighet att välja själva, stoppar vi i dem diverse E-ämnen som vi inte vet vad de är, smakförstärkare, sötningsmedel, socker osv så vet de inte bättre och kommer att växa upp utan en aning.
Jag säger inte att det absolut är fel att äta ovannämnda men att inte ta ansvar för och ta reda på vad de gör är oansvarigt!! Det finns ingen som dör av lite socker eller glutamat nån gång ibland men man ska inte inbilla sig att det inte påverkar ens hälsa negativt om man äter det dagligen.
Så vad borde vara mitt svar på nonchalanta svar?? Ja, det har jag inte kommit på ännu, men jag vill fortsätta att uppmana alla att informera sig själva. Det är DU som har ansvaret för DIN kropp (och för dina barns) Ta ansvar!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Trulsa

Tvåbarnsmamma, sjuksköterskestudent med grandiosa planer på självhushållning och reducerande av kemikalier och annat skräp i mitt liv.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela